Farisa Roslan
NellyGhostly
Follow


Welcome to my blog !
-Nurul Farisa Binti Roslan-
-Almost 20 y/o-
-Sarcastic yet funny-
twitter:@nfrjpg
ig:@_nllyghstly_





© Skin by Ken Eriksen basecodes by atiqah jaidin. Image from . Do tell me if I do not credit yours.
Hari Induksi FKA 2017
Sunday, 26 February 2017 | 0 Comments

♡ Welcome to Farisa Roslan's Blog N Δ F I S Δ ♡

♡ Don't forget to follow me after read my post. ♡

♡ Please watch your attitude over here.Thanks ♡



Assalamualaikum & hai gais ! I'm back this time dgn penuh semangatnya konon2 nak update psal my latest activity dkt uitm ni hukhuk . Tak actually , I'm thinking of mmbazir plak if all those pictures tersimpan kemas dlm gallery phone bgitu shj . Yerlah kang nk upload dkt ig bebanyak , ttiba rmai unfollow lak nnti . ( tak batak followers pon k k chill gais ) . In addition , bila post dkt sini , dpt baca & tengok balik bila rindu kan hahaha . So this event was happen on last Friday , 24 Feb 2017 dkt sekitar kawasan uitm jer . It is called as " Trust Me I am An Engineer 2.0 " . Hahaha yerlah acah2 la semua amik course civil engineering kan so that event mcm nk dedahkan students trhdap apa itu civil engineering( k ni bosan & cliche ) . MOSTLY , semua mcm malas gila wei nak pergi sbb kena bngun awal pagi then ianya adalah hari cuti . Yerlah come on la , weekend jerlah kau dpt merasa bngun lewat tgh hari then rest so bila ada program cmni , mmg penatlah dan cuti pon berbaki sehari jer uhuks . However , it turn out to be an ugh-ma-zing dayzzz sbb it was fun . Believe me gais . Hahaha .

 First , after dah berkumpul , then pendaftaran , pastu ada zumba2 plak , we been divided into the small group . Ada 19-20 groups cmtu and consists of max 10 mmbers . EACH MMBERS WAS NOT FROM THE SAME CLASS GAIS . Memula sedih gaklah sbb terpisah dgn classmates kan dan lagi malang bila dpt tau dlm group sndiri tu takde member yg rapat . Suprisingly , all of my group members was kind of masuk air jugaklah . Bkn yg jenis diam , malu2 kucing & nerd gitu hahahah . My group consist of 7 mmbers including me . 3 boys , 4 girls . Nama group kitorang , UNBREAKBLE ( tak overzealous kan ? ) . Then kena buat cheers plak . Ni mmg kelemahan aku skit . Tak reti doe bab2 cheers ni . Siapa slalu pi kem kecemerlangan diri ke apa tah tu bolehlah tau bnda2 cmni . Sis slalu memilih utk tido di rumah drpd pi kem hahahaha . After that , kitorang diberi briefing on what happen for that day . Semua berlari acah2 semangat la ke checkpoint2 yg ada utk berebut main game & finish it . ( including me HAHAHA ) .


from left; wazif , din , shah , me , ana , kak ezzah  , hanis & syahmi .
Then , there was like 8 checkpoint yg kena kasi settle bfore 4 pm . So we decided to go to checkpoint yg paling jauh dlu haha tpi we insisted sbb rsenya group lain pon pikir cmtu ( rasanya lah ) . Maka kami pon hentam jerlah pi checkpoint memana yg takde team lain . Our first checkpoint kena buat jambatan using old newspaper bebanyak dlm masa yg diberi then akan diuji by putting stones on our handmade bridge haha and alhamdulilah we did it ! Rushed to the next checkpoint which is .... we failed doing it haha so denda dia satu group semua ahli kena minum a cup of coffee yg pahit kaw kaw punya hahahah . Thankfully to our leader , iaitu Din and jgk pada Wazif bcs diorg lah minum paling bnyk ( more than half a cup kot ) sbb taknk kitorang the girls ni kena minum bnyk sgt hahaha . Among the checkpoint , kitorang pass 3 jer kot . Denda yg paling takleh blah is yg game kitorang kena main skipping smbil berlari dlm msa 2 minit tapi kitorang terlebih 11 saat weyh 11 SAATTTT JER PONN HAHAHA so denda dia kitorang " dimandikan " dgn air telur gais . It is soooooooo busuk & memualkan . I even change my outfit & mndi kot masa break utk bgi laluan lelaki pi solat jumaat tu hahah . Denda kedua yg paling tkleh blah probably kena makan sambal yg ada campuran bawang putih , peria katak la , telur mentah la satu pinggan tu dgn roti ahaha . Ohya , on that day jugak , it was MY FIRST TIME EVER MAKAN PERIA MENTAH2 GAIS . Sebelum ni tak pernah rasa sbb i know it was so pahittttt hahaha tapi nama pon denda , so mkn jerlah .

time ni hujan lebat nak mampus . dengan sejuknya , pastu sakit pinggang lagi but WE DID IT ! time ni teamwork mmg boekk gila lah hahaha .

takde rupa jambatan pon . mcm lemang ikat bebanyak adalah hahaha .

game nilah kena denda minum ayaq kopi pahit tu hahah . kitorang kena shake bekas tu smbil menari haha.

Lepas selesai mkn tgh hri then solat jumaat , we continued the games eventho cuaca x mengizinkan . the last game yg kitorang main is mcm sukaneka gitu . ada span air then lari2 eh tak merangkak hahaha pastu perah air drpd span tu masuk dlm botol plak haha . dahlah sejuk sbb it was raining heavily then kena main air lagi tapi kami still kalah hahaha . Then continue with majlis pnyampaian hadiah . Even kitorang x dpt menang top 3 , but we still happy sbb kitorang sgt have fun on that day . Padahal masing2 tak kenal rapat sgt pon tapi on that day , smua act like dah lama kenal . Tq gais . Tq jgk kepada akk faci iaitu Kak Ezzah yg jgk masuk air mcm kitorang . Tq tlong guide kitorang & share knowledge with us . Tq again kak Ezzah huhu . Wish all the best for u hahaha .

with our group faci , Kak Ezzah . ( we both cute right ? haha pardon my tired face )

I think the most funny part is , masa penutup , group by group kena prgi depan then buat cheers depan semua org & Sir Hanafie . Smpailah turn my group , semua org frighten out & undur ke blkg sbb kitorang bwk skali botol air berisi air telur yg mentah tu bebanyak ahha ( but it wasn't mine ) . Tu mcm acah2 jer . Kitorang x kejam sgt haha . Tu digunakan utk balas dendam dkt faci2 LELAKI TERUTAMANYA yg kacau group kitorang , pecahkan belon kitorang haha. Ni semua idea kak faci kita k haha . ( i told u , dia pon sekepala mcm kitorang ) . So that it . Tq so much for CIVEC for this successful event and yeah sis kena rushing rn sbb ada meeting lepas ni . Adios gais . Till we see again in next post ! Take care & all the best in whatever u gais are doing right now . Love , Farisa .

p/s : ohya , not only that , kitorang join jgk another explorace game yg dianjurkan on this coming saturday i guess ? in sha Allah haha so nnti sis update lagi k ? hahaha . ( see , we still eager to play another explorace game nampaknya )

Labels: , , ,