Farisa Roslan
NellyGhostly
Follow


Welcome to my blog !
-Nurul Farisa Binti Roslan-
-Almost 19 y/o-
-Sarcastic yet funny-
twitter:@nfrjpg
ig:@_nllyghstly_





© Skin by Ken Eriksen basecodes by atiqah jaidin. Image from . Do tell me if I do not credit yours.
Salam 2017 Gais .
Sunday, 1 January 2017 | 0 Comments

♡ Welcome to Farisa Roslan's Blog N Δ F I S Δ ♡

♡ Don't forget to follow me after read my post. ♡

♡ Please watch your attitude over here.Thanks ♡


Hai & assalamualaikum everyone ! Happy New Year kpd semua yg menyambutnya kehkehkeh . At first , I can't believe I will turn 19 this year then masuk lah angka puluh-puluh . No more TEEN . No more TEEN . Hahaha k k kita takmo la start first day of 2017 ni dgn negative vibes kan . To everyone out there , I wish all the best for 2017 , smoga this year brings more happiness towards all of us . Semoga jugak this year , semuanya dimurahkan rezeki slalu & dikurniakan kesihatan yg baik belaka . Ammiinn . Okayh , talk about tahun baru ni kan , semua mesti acah-acah nk ada azam barulah kan padahal azam tahun 2014 pon tak tercapai lagi hahahahaha . To me , this year azam tak azam kena dptkan pointer 3.00 ke atas . Dekan is much more better la tapi tengok style study sis mcm jauh nk dapat dekan tu hahah . Then , I'm hoping that this year dpt pergi tunaikan ibadah umrah with my family ( papa pon dh rancang ) sbb dh berapa tahun tangguh atas kesihatan my mum & papa yg kurang mengizinkan . Lagipun this year my lil bro sitting for PT3 ( padan muka hang ) so why not kan boleh doakan dia sekali haha . Hoping that u gais boleh doakan smoga me & my family diberikan kelapangan masa , wang & kesihatan agar dpt tunaikan ibadah umrah dgn sebaiknya . Ammiin . Semoga korang yg still belum berpeluang utk jejakkn kaki ke Mekah tu pon dpt pergi in sha Allah .

It so lame to continue talk about azam apa semua ni kan hahahhaha chill la gais . Well supposedly , harini kelas drpd pukul 8pagi smpai 12 tgh hari then 2ptg-4ptg but unfortunately 2 class cancel so hrini pergi lab jer pukul 8pagi tu . Balik jer terus qada' tidur . Smlm new year pon tak celebrate bcs tido lagi bagus ahahahahhah( sbb sis mmg suka tidor ) . Esok pon ada class k tak cuti mcm uolls ( i'm sad k sad ) . Siapa yg dpt celebrate new year dgn fmily dkt umah tu bersyukur la & appreciate it while u can . Tak semua org berpeluang mcm awak tu tau tsk tsk ( buat cerita sedih plak ) .

Happy New Year gais !

However , 2016 was a great year too . It full of emotions . Jumpa org baru , travel tempat baru , makanan ( ini point paling penting ) & so on . To me as individually , 2016 was a tough year . Some of us might be losing someone in 2016 , ada yg berjaya graduate , dpt kerja , kahwin and so on on on . Actually haritu nak update pasal beauty class with Elcah Hasha but I was freaking busy with tuto , assignments and blablabla so tak dpt update to u gais . It my first time join that kind of class with Aainun ( thanks to her sbb sudi teman ) . I know Elcah ni dh lama since I was in form2 tak silap and dia pon masa tu still young . Keep follow her update until now so tu teruja kit dpat jumpa in real life ( padahl bfore this dh 2 kali terserempak dgn dia haha ) . It was a relax & chill makeup class . I learnt a lot of new things actually on that day so big thanks to Elcah & unikl mitec for this succesfull event . Hoping to meet her again next time hehe .

Tq sis Elcah Hasha & Tq jgk to Aainun sbb sudi teman . :))


She is ssoooo pretty I cannot get off my eyes from her face :')))

It seem to be that I'll stop here first sbb banyak lagi bnda nak kena buat . Ada masa sis update lagi . Kpd korang semua , goodluck for 2017 . Doakan sis berjaya score dgn cemerlangnya & dipermudahkan sgala urusan pembelajaran utk semester 2 ini . Aammiin . Yg spm , upsr , pt3 tahun ni tu , all the best . Belajar lah sblum terlambat hahahahahaha . Engineering bukan semudah yg disangka okayh dan bkn course engineering , medic jer yg ada dkt malaysia ni . Explore bakat masing2 tu ok .

2017 wish ; kepada semua yg masih stay with me , thank you & semoga korang stay forever gais  i love u gais so much .

Belanja kit gambar dkt Forest City , Jb hritu . ( 30/12/16 ) 

Alright , see u gais in next post !  Lots of love , Farisa .

Labels: , , , , , ,