Farisa Roslan
NellyGhostly
Follow


Welcome to my blog !
-Nurul Farisa Binti Roslan-
-Almost 20 y/o-
-Sarcastic yet funny-
twitter:@nfrjpg
ig:@_nllyghstly_





© Skin by Ken Eriksen basecodes by atiqah jaidin. Image from . Do tell me if I do not credit yours.
Rindu Zaman form2-form3 .
Thursday, 1 December 2016 | 0 Comments

♡ Welcome to Farisa Roslan's Blog N Δ F I S Δ ♡

♡ Don't forget to follow me after read my post. ♡

♡ Please watch your attitude over here.Thanks ♡


 POST KALINI TIADA GAMBAR BECAUSE THERE IS SOMETHING WRONG WITH MY BLOG & I'M GONNA FIX IT LATER . SORRY HEHE .


Hai & assalamualaikum gais ! Tq for read my post . Told u in my past updates that I'll post again this week bfore going back to Johor . Ok i don't want to talk about going back to Johor bcause it kills my happy moods . However , I can't imagine how my life is going on the first 2 weeks later bcause my sleep schedule now is so bad . Tido after subuh then bngun wktu zohor . Idk why I can't sleep during at night . Nnti dh start class , terkebil-kebil la aku nk tido sbb dah masuk tido lewat . Dahlah ahad dh start class & my first class is CALCULUS gais . Wish me luck for my semester 2 & I wish all the best too for u gais yg akan masuk sambung belajar utk next semester pulak . Ohya , congrats & selamat bercuti jgk diucapkan kp batch 99 yg dah habis spm tu . Hargailah cuti anda ini okay ? hahah .

Alright . What I'm going to post today is about my " zaman kegemilangan " gitu hahaha . Yeah siapa kenal kita time form1-form 3 dulu dkt smk seri pagi ( or nama glamour dia skrg smk morning glory hahaha ) taulah perangai kita ni cmni . Yes , back then I was a nerd-acah2 bagus-kuli cikgu-pengawas sekolah . I hate to follow school rules but at the same time i love to be a school prefect . Maybe seronok sbb dpt marah org , tulis nama bdk nakal then hntr dkt guru disiplin ( barua cikgu ) . It freaking tired actually . Bnyak bnda nak pikir dgn tugasnya lagi tapi berbaloi lah kot . Naik form 3 terus jadi syaitoonn wlaupon pengawas . I admit that masa form 2 , pernah skali ponteng kelas then melepak dkt surau sekolah dgn mmber ( diorg pon pengawas hahaha ) . Rasanya time tu kelas geografi dgn cikgu cina . Acah2 nak pi solat zohor , then lepas siap solat zohor bantai memasing melepak . It fun actually haha . Masa form 3 , naik sesi pagi , it getting fun sbb naik kelas kot ?
So jumpalh classmates baru then kena jadi pembimbing rakan akademik kpd chacha tak guna tu dgn nisa . ( okayh cha i've put ur name already ) Tup2 dah nak PMR ( last batch for PMR ) . Habis jer PMR , kitorang asyik melepak dkt mcd jerlah . Yerlah , mcd dkt jer , jln kaki ramai2 dgn baju sekolahnya lagi . After pmr pon bknnya dpt buat apa pon dkt skolah so right after habis wktu persekolahan , kitorang melepak . Ohyeah , one of the best moment is during form 2 ke form 3 , x ingat sgt lols , utk mengisi masa lapang , kitorangpon mainlah Runningman dkt skolah . Rasanya form2 kot sbb masa tu sesi petang . So imagine la berlari satu sekolah then memekak ? Hahaha nasib baik takde kena tangkap dgn memana cikgu . Ok thats it . Bosan la borak psal skolah hahahahah but however , I do admit that I miss to go to school & jdi pelajar skolah lgi . Rindu sgt hmm .

Ohyeah , additional part haha . My fav teachers masa zmn f1-f3 is Teacher Hazlin ( English teacher ) , Pn Syarizad ( Cikgu Math ) , Cikgu Ravi ( guru Sejarah yg paling bersemangat ) , Cikgu Hasnah ( cikgu ERT for 2 years ) , Pn Kalthom ( dia penyebab geografi kita A hehe ) & Puan Tee Sheau Yin ( aku bantai eja asalkan sama bunyi nya ) cikgu BM & Muzik . Sorry cikgu sesi pagi ada yg saya sudah lupa nama sbb setahun jer huhu .

Okayh what I'm going to talk next is about how clingy I am bila dgn Nisa , Pait , Iman & Wada . Yeah I love all of these peoples . Masa zaman ni kan zaman jahiliah lagi so mana kisah sgt bab nangis2 depan mmber laki . Yeah I pernah nangis depan Pait . Cerita lama hahah .
I miss all of them . Dulu kitorang dduk umah dkt2 satu taman jer except for wada . Wada yg dlm gmbar first skali belah kiri blog ni haahaha . Dia jauh kit haha . If nak pergi umah Iman , Pait & Nisa ni jln kaki jer pon boleh . But then Iman pindah tmn lain . Almost everynight kitorang lepak sesama dkt depan umah I bcause they know & understand that
I tak boleh keluar merayau memalam . So diorg slalu lepak dpan umah I jerlah . We always spent time berjam-jam lamanya by talking & laughing together . Kdg2 time hujan pon kitorang pernah lepak gak aslakn dpt jumpa & berborak . Pernah skali , kitorang bertiga ( me , nisa & iman )
jalan kaki memalam pergi stesen minyak sbb iman nk pergi tandas ( which is so lols haha ) then beli maggie cup sbb lapar . Time tu dahlah sejuk so balik jer terus kitorang mkn sesama & melepak . It is so nice dgn cuaca sejuknya + hot maggie cup . Pergh mmg boek .We shared many things & stories together . They always be there & take care each other tak kira waktu susah or senang . kdg2 bila free ptg2 , kitorang naik moto then pi merayau dkt tmn sekitar . Takpun kitorang turun Panchor then pergi umah wada . The funny part is kitorang pergi sanadgn takde lesennya & no helmet . Believe it ? hahaha dh la jauh kot . kena tempuh traffic lights & jalan besar . Zaman jahiliah gaissss . Skrg manade buat lagi

Well , the saddest part is , now smua dh busy dgn belajar & kerja . Semua sibuk kejar cita2 memasing . Se,ua dh jumpa kawan baru . Semua dh berjauhan . Yeah , we are growing up gais . Tkde dah lepak memalam smpai pkul 11-12 , naik motor sama2 pi jejalan , prgi karaoke sesama smpai 2-3 jam . No more . I miss all that but yeah I know , kita makin meningkat dewasa . I wish boleh patah balik ke masa tu & enjoy it . Now , I dkt Johor , Iman buat degree dkt shah alam , Pait buat diploma dkt Pasir Mas ( paling jauh la ), Wada masuk form 6 dkt senawang , & nisa bekerja . Its okayh . In sha Allah , ada masa kita jumpa and lepak nnti . I'll always pray the best utk korang . Smoga berjaya di dunia & di akhirat gais .

To u gais smua , appreaciate la friendship korang tu . Jgn la hancurkan friendship yg bertahun lamanya tu hanya sbb satu bnda bodoh jer . Hargai jasa baik kawan korang yg ada time korang ssah and senang tu . Kwn time senang mmg rmai , ttapi kwn time ssah , sgt sedikit . One more , jgn memilih dalam nak berkwn tu . Tak semestinya kwn yg bodoh , tak kaya tu korang boleh pinggirkan . Mungkin diorg jugak yg tlong korang time ssah . okayh thats all from me . Till we meet later in the next post ! Take care everyone & have a nice day k . Spread the posivity . Be urself . Adios ~

p/s : I can't sleep at night so what I'm doing is by watching all the music videos & vlogs in Youtube . I'm starting to fall in love with cupcake aisyah & luna tasha punya vlogs lols hahahhaha .