Farisa Roslan
NellyGhostly
Follow


Welcome to my blog !
-Nurul Farisa Binti Roslan-
-Almost 20 y/o-
-Sarcastic yet funny-
twitter:@nfrjpg
ig:@_nllyghstly_





© Skin by Ken Eriksen basecodes by atiqah jaidin. Image from . Do tell me if I do not credit yours.
Persediaan Untuk Diploma 3 Tahun .
Friday, 20 May 2016 | 0 Comments

♡ Welcome to Farisa Roslan's Blog N Δ F I S Δ ♡

♡ Don't forget to follow me after read my post. ♡

♡ Please watch your attitude over here.Thanks ♡


Assalamualaikum , hye earthlings ! Alhamdulilah , pada 16 Mei 2016 yg lepas , keputusan UPU untuk lepasan SPM 2015 telah pun keluar . Bnyk isu timbul sebelum & selepas keputusan UPU ini diumumkan hahaha . Walau bagaimana pun , before result UPU ini diumumkan , keputusan matrikulasi dah keluar , Alhamdulilah kita dapat Matrikulasi Teknikal Johor dkt Pontian sana untuk course Kejuruteraan Awam . Location dia plak jauh sangat hahah so tunngu lah dulu keputusan UPU diumumkan .


 If difikirkan balik , sebenarnya okayh jer masuk Matrikulasi ni sebab dia dua sem jer . Yuran pon okayh . Ada elaun lagi . Kalau nak kata jauh sgt , bukannya lama sangat belajar dkt sana  kan . Tapi disebabkan kita ni low confidence ( too bad ) so kita rsa kurang yakin nak masuk matriks . Then tunggu punya tunggu , keputusan UPU pon diumumkan . Alhamdulilah , kita dapat UITM Pasir Gudang untuk course Kejuruteraan Awam jugak . Dah serabut kepala otak nak pergi Matriks atau Uitm sebab dua2 dapat course yang sama dan location pon jauh jgk . Sedih betul sis mmg tak boleh berpisah dengan Johor agaknya hahaha . Takpelah nama pun rezeki kan . Lepas puas pikir ( tak habis pikir pon actually ) kita accept lah Uitm huuhu . Harini dah settle smua medical check up dengan yuran apa semua ( walaupun masa diberikan suntuk ) so boleh relaks sikit . Tinggal nak kemas barang jer . Ni pun dah demam haa hahahahah mmg terkejut kot sbab baru hari Isnin lepas dpt result , Selasa minggu depan dah kena daftar masuk pergi Uitm . Klau Matriks lambat sikit 7/6 baru masuk daftar . Takpelah , dah dia tetapkan macam tu kita ikut jerlah . Yg paling penting , I'm excited nk start class cause course yg I dapat ni mmg favourite kita so in sha Allah I'll do my best . Aamin .

 However , I'm still sad cause Hannan tak dpat uitm , dia dpt unimap dkt perlis . Course lain drpd yg dia nak pulak tu . Zulaikha dgn Izzah paling seronoklah dedua dapat Uitm Seri Iskandar , Perak dan dua2 course yg sama . Hahaha . Takpelah , belajar memana pon boleh asalkan tak lupa kawan sudahlah . Btw , congrates to all yg dapat matriks ke , universiti awam ke , politeknik , kptm , kpm , kuptm , ipts , yg penting korang semua ada semangat untuk continue studies tak kira lah dimana pon . Be thankful sebab , ada orang lain nak apa yang kita dapat tu , tapi diorang tak dapat . Be thankful jugak sebab parents uollss mampu untuk hantar korang pergi belajar sebab ramai lagi yang sebaya dengan kita datang daripada keluarga yg susah dan tak dapat sambung belajar walaupun keputusan diorang memuaskan . Jgn rasa rendah diri bila tengok kawan2 lain dapat tempat yg top or best , sbab bila kita masuk belajar nnti ,semuanya sama jer . Tak kira lah SPM dia 20A ke , tapi kalau dia terleka or tidak fokus belajar , lingkup jgk . Belajarlah dkt mana2 pon tapi jika berusaha , in shaAllah kita boleh berjaya . Ni pon untuk self reminder jugak huhu , Hati ni pon masih sedih untuk berpisah dengan keluarga hahaha . Okayhlah , till here cause lepas ni nak kena pergi settle bantuan kewangan pulak . Till we meet later ! Assalamualaikum . Salam sayang semua . Goodluck smua batch 98 yg akan sambung pelajaran .

p/s ; kepada yg stay negeri sembilan , don't forget untuk ambil borang dekat pejabat Baitulmal or pejabat BN bagi bantuan pelajaran daripada Menteri Besar . RM500 diberikan okayh .

Labels: , , ,