Farisa Roslan
NellyGhostly
Follow


Welcome to my blog !
-Nurul Farisa Binti Roslan-
-Almost 19 y/o-
-Sarcastic yet funny-
twitter:@nfrjpg
ig:@_nllyghstly_





© Skin by Ken Eriksen basecodes by atiqah jaidin. Image from . Do tell me if I do not credit yours.
MDS UiTM Pasir Gudang 2016
Tuesday, 31 May 2016 | 0 Comments

♡ Welcome to Farisa Roslan's Blog N Δ F I S Δ ♡

♡ Don't forget to follow me after read my post. ♡

♡ Please watch your attitude over here.Thanks ♡


 
  Assalamulaikum and hye earthlings ! Refer to my last post , kita ada cerita pasal tawaran upu tuh kan so alhamdulilah , selesai sdah sesi pendaftaran & minggu destini siswa . Kita daftar haritu pada 24 Mei 2016 . Tolak lepas subuh kau daripada rumah utk pergi ke kampus uitm pasir gudang . Perjalanan ambil masa about 4 hours jgklah . Smpai sana , terus pergi daftar , dapat kolej . Haa part kolej ni yang paling best sbb kita dapat kolej salsabila 2 , bilik tingkat 5 , tingkat atas sekali . Ponek kau jang nak memanjat angkut barang prgi bilik . Barang sey bukan sikit , banyak tau dgn mineral waternya satu kotak , perghh . Nak cabut pinggang ni . Roommate kita orang Jolobu , baik jer alhamdulilah . Nama dia syida . Hope kekal la sampai habis bljr  . Lewls . Dah habis tu , pi la makan sat then merayau apa semua . Lepas solat Zohor , papa dgn ibu pon gerak balik . Time tu sedih kit cause first time kan stay jauh drpd family luar drpd kawasan Negeri Sembilan plak tu . Takpe , 3 tahun , i'm gonna make sure its worthy lols .

Amik gmbar dgn ibu jer , papa takmo hahaha .

 Ptg tu , mds pon bermula . It starts with ceramah kot tahlah sis pon dah lupa mana taknya everyday tido 1 jam 2 jam jer spnjang minggu mds ni . Bngun pkul 3 pagi then pkul 4 pagi dah berkumpul . Duduk dkt Pusat Islam while waiting for subuh pon memasing dah tersengguk-sengguk hahahah . Setiap minit tu berharga kay kalau nak topup tidur kejap . For that 4 days pack dengan ceramah , taklimat jer utk guide mahasiswa baru ni kan . Semua masuk otak blurr jer tu kena kasi guide . Mostly time ceramah & taklimat tu ramai amik ksempatan utk tidur tapi kami ada PM ( Pemimpin Mahasiswa ) yg akan tegur & kejut org yg tidur . Yerlah ceramah tu penting kot , kang kau tidur , kau terlepas info-info penting pastu nanti duk kalut tanya orang padahal diri sendiri yang salah sbb bantai tidur . Hahahah . Tapi kita pon kdg2 ngantuk sangat sampai terlelap skjap ( bukan sengaja tidur k ) . To me , time mds ni mmg penat la . Tidur tak cukup , makan rushing , then jalan kena pantas sbb nk kejar masa , tidur lambat . Yg bagusnya , kami sentiasa solat berjemaah , then ada kuliah subuh dgn maghrib . Time ni jerlah nak merasa kan benda2 tu .

Ni lah antara muka2 budak TTJ yg masuk uitmpg . Ramai lagi actually hahah . Btw time ni baru lepas habis berlari 3km tu muka licin memasing . Hahaha .

On Friday , pagi tu kitorang live streaming tengok amanat Naib Canselor UiTM live drpd Uitm Shah Alam then ikrar . Malamnya tu , ada majlis perasmian untuk MDS 2016 . Ada Rektor dgn Timbalan Rektor sekali datang . Rektor tu datang daripada UiTM Segamat sebab Kampus utama di Johor ialah Kampus Segamat . Maka , bila ada majlis perasmian , of course la kena ada persembahan kan . So I was selected for persembahan . Ada 14 org semuanya tak silaplah yg kena buat persembahan sekali . Dahlah 3 hari jer dpt practice . We made a decision nak buat persembahan pentomin ( drama yg pelakon lain , suara org lain tu hahaha ) . Kita jadilah pelakon . Yg suara si nurina . Alhamdulilah , we made it after penat practice , brain storming pasal idea , banyak kali kot kitorang tukar idea nak buat apa . Positive feedback that we got from the Rektor & the audiences sgt membanggakan & melegakan kami cause we all know that PM dah taruh kepercayaan pada kitorang utk buat persembahan yg terbaik . So , kenangan inilah yg bermkna cause bkn semua org berpeluang kan diri atas pentas & buat persembahan utk Rektor . Dahlah time MDS . Hahaha . Special thanks to semua PM yg datang tolong kasi idea , kasi support & percaya dkt kami even mula2 kitorang mcm lepu sikit .

Thanks semua :))

I'm gonna miss to work again together with them ! 

 Next day , seperti biasa pagi tu ada taklimat dan ceramah lagi . Pada belah petang , ada larian sejauh 3km kawasan sekitar kampus diadakan . Penat tau naik bukit , turun bukit hahaha . Dahlah time ni acah semangat lari dengan geng2 perempuan TTJ . Masing2 pakai baju TTJ . Habis lari , ada penyampaian hadiah for top 15 runners siswi siswa . Penutupnya , semua PM berkumpul ikut Biro masing2 dan perkenalkan diri for the last time . Semua enjoy gila time tu hahaha sbb semua PM sporting2 belaka . So alhamdulilah , habis jer ptg tu semua pergi solat then balik bilik dan bersiap utk balik rumah . Ada yg balik malam tu jgk tapi kita balik esoknya , hari ahad . If ditanya , apa kenangan takleh lupa ada 2 . Satu pahit , satu manis . Yg pahit tu roommate jer yg tau , yg manis tu of course la yg persembahan tu . So , in sha Allah , 5/6/2016 ni start kuliah utk sem 1 , may Allah ease everything for me and everyone . Yg uitm lain pon sama . Yg masuk matriks ke , ipta , ipts or form 6 ke , all the best jugak utk korang ! Saalam sayang daripada Fafa . Assalamulaikum . Till we meet again later!

1 sem lah kita duk tengok pemandangan ni drpd tingkap bilik tidur kita . Hahaha . 





Labels: , , , ,