Farisa Roslan
NellyGhostly
Follow


Welcome to my blog !
-Nurul Farisa Binti Roslan-
-Almost 20 y/o-
-Sarcastic yet funny-
twitter:@nfrjpg
ig:@_nllyghstly_





© Skin by Ken Eriksen basecodes by atiqah jaidin. Image from . Do tell me if I do not credit yours.
30 things that I'm gonna miss about my classmates 5A2 .
Saturday, 19 March 2016 | 3 Comments

♡ Welcome to Farisa Roslan's Blog N Δ F I S Δ ♡

♡ Don't forget to follow me after read my post. ♡

♡ Please watch your attitude over here.Thanks ♡


Let start it! ( Ini semua what I feel , kalau korang maybe ada benda lain yang korang rindukan huhhuhuhu .)

1-the moment bila i tgh buat presentation dkt depan classmates utk subjek sejarah , ada seorang hmba Allah tu melepaskan angin plak .I can heard it doe even masa tu i tgh berdiri dkt depan dgn my presentation group . Hamba Allah tu plak dduk dkt meja blkg kelas dgn group dia . Mampu tahan jer gelak sbb ada cikgu kan .

2-Sleeping in the class! Deal dgn izzah , my deskmate . Lepas jer cikgu keluar drpd kelas , dua2 bantai tidur . Izzah sometimes jadi tukang kejut if cikgu masuk kelas .

3-Drama english masa at the end of being form 4 . Ada pertandingan drama english antara kelas . So yeah , I jadi watak heroin manakala ammar jadi watak hero . Its so funny k but however , through this drama, hubungan antara classmates jadi makin rapat & alhamdulilah our class menang dapat tempat ke-2 .

4-There is some students from our batch say that kelas kitorang ni racist . Pergi mana2 ke ada aktiviti pape ke , time prep ke , msti kitorang dduk dlm group kelas kitorang , x bercampur dgn kelas lain . Well , maybe because we take care of each other like a siblings .

5-Bila tgh study dlm kelas or lepak dlm kelas , tetiba dgr yaya or zulaikha menjerit cause ada kucing masuk kelas . Huhuhuhu . Dua2 takut kucing .

6-Ada classmates yang always top scorer dlm kelas iaitu Luqman , Fazmie dan Syaifullah .

7-Dapat ketua kelas yg confident level tinggi & kaki ayat perempuan masa form 5 iaitu Burn . Hahaha .

8-Dapat penolong kelas yg sgt workaholic , kecoh , always help others tapi sgt manja iaitu Wani Zaine .

9-Satu group meja sbelah tingkap dapat markah addmath sama ( gagal secara berjemaah ) iaitu I , Izzah , Hannan , Zulaikha , Qayyum , dan Amjad .

10-Jamuan kelas form 4 . Time tu paling the best sbb tahlah semua tetiba jadi peramah , ceria tak macam time dlm kelas even Syaifullah yg pendiam tu pon bkn main lagi ok that night haha and dengan adanya cikgu Yazid lagi .Nak balik dorm lepas jamuan tu pon rasa berat hati sbb yeah moment mcm tu takkan berulang lagi . Huhuhu .

11-Bila semua tak siap homework dan memasing deal terutamanya burn lah kan sbg ketua kelas utk tidak siapkannya & taknak ingatkan cikgu pasal homework tu but there will always someone who broke it .....

12-Moment bila buat kerja kursus Awam dkt kawasan lapang depan koperasi . Time tu buat kerja kursus utk ujian proba mackintosh . so memasing kena buat group dan jalankan ujian tu . finally , group hajar & the geng pnya rod besi tertanam utk selamanya dlm tanah tu sbb tak dpt ditarik keluar haha .  dahla diorg bgitau cikgu radin lambat sbb takut kena ganti hahaha .

13-Masa hari persaraan Sir Au . Time tu beria semua merancang macam2 then time majlis persaraan tu beria siap pakai baju kelas yg ada hashtag Haeok tu hahaha walaupon kami ramai peminat time tu ( mereka yg lain asyik menyebut haeok ) kami tetap hargai sokongan mereka terhadap kelas kami . Hahahah .

14-Main game werewolf ramai2 dkt kelas , dkt bilik sebelah library tu lols haha kelas lain study kitorang bising main game ni . Rindu nak main game werewolf ni lagi dengan diorang hmm .

15-Gossip percintaan antara Jawa & 'Izzah yg tiada penghujungnya sampai ke harini .

16-there is a group of " Gadis melayu terakhir " gitu dalam kelas I sbb diorg smua sgt pemalu , cakap pon slow jer yg dianggotai oleh Syurializa , Lydia , Ajlaa , dan Nadia .

17-Fazmie , Aliya , dan Nabila . Kena rindu jgk ke diorg ni ? Almaklum la dah 5 tahun satu skolah masuk ttj pon sama2 huhu .

18-Aiman , Mirah , Hajar dan Syikun . Ni semua dduk satu row meja geng bawah kipas dlm kelas dan yeah diorg smua my wondergirls gitu . Diorg jgk selalu kecoh dlm kelas tu .

19-Ohya , time cikgu Yazid merajuk . Satu kelas gelabah sbb tak tahu / segan / takut nak mintak maaf dkt cikgu . Last , cikgu maafkan huhuhu time tu emo sgt smpai menangis pon nyorok tepi pintu . Budak lelaki plak peluk cikgu sorang2
smbil mintak maaf .

20-Time form 4 , dissbkan tak siapkan hw bm cikgu ernieza rasanya , ramai2 kena denda jalan itik pusing satu kelas smpai ke luar (including me) smpaikan kelas sbelah pon nmpk huhuhu malunya time tu .

21-Bila cuti , lagi2 time dah nak dekat2 spm , lepak dlm kelas drpd pagi smpai ke petang sambil study ( study sgt pdahal nak charge phone ) dgn zulaikha , hannan ,'izzah , syikun & mirae .

22-Si burn & shot yg selalu jadi rujukan mengenai gadjet dan etc . Diorg pakar bab2 mcm ni .

23-Gadis-gadis netballer ku iaitu Ruzianita & Aiman yg slalu sunburn lepas habis game hahahaha .

24-Zulaikha , Ammar & Qayyum yg tak selalu masuk kelas sbb aktif kokurikulum gitu hahaha kesian selalu kena bash dgn cikgu . Tapi however it is , diorg berjaya jgk raih kemenangan kan ? lewls

25-Hashtag #HAEOK . Well this hashtag jdi simbolik for our class & yeah for the first time actually ada official hashtag utk class hahaha . Forever #HAEOK !

26-Bila bercinta antara classmates , maka bila dlm kelas , pasangan2 ni selalu menjadi mangsa bash & perli . Ada 3 couples dlm kelas tu haha now tinggal 2 kot . Dating pon sama2 dlm kelas smbil study . Harap uolss kekal k . Khwin jgn lupa jmput k .

27-Telinga Jawa ? Hahahahaha always jadi issue dlm kelas .

28-Time form 4 , benci gila tengok Idham sbb dia lupa nama aku sdgkan dah beberapa bulan aku jadi classmates dia time tu . Tapi skrg dah okayh huhu .

29-Bila geng-geng outsider seperti Lydia or Ajlaa or Nabila bawak bekal makanan drpd rumah . Yerlah kita insider ssah nk makan sedap2 lagi plak makanan dimasak dari rumah huhu .

30-Got a such weirdo & nerd classmates like Syaifullah . However , he still the smart one and yeah tak kedekut ilmu jgak hahaha tahlah sometimes takut nak tanya soalan dekat dia . Too fast maybe ?

  Okayh sepatutnya 28 jer tapi up 30 sebab tahla rasa mcm banyak lagi nak tulis hahaha ni pun berapa kali re-edit . Yeah , banyak sangat sweet and sour memories dengan diorang yang tak mungkin dapat diulang kembali dan takkan dilupakan . Semestinya .By the way , I'm always wish & pray the best untuk korang semua . Thanks for 2 years that we've been go through together . Walaupun masa form 4 tak berapa rapat sgt dengan semua cause a few technical problems tapi masa form 5 kita semua dah macam one big family yang protect each others . Thank you so much . Pastinya susah nak carik classmates macam korang semua ni .

  One more . I would to say so sorry kepada semua classmates I sbb bnyak susahkan korang semua lagi2 time isu besar tu dulu . Sebabkan aku sorang , korang yang lain terkena tempiasnya sekali terutamanya for the boys . Tak terjangka pun time tu benda boleh jadi serius macam tu . Thanks sbb back up aku & give moral support . Itulah paling aku tak boleh lupa lah . Sangat terharu dengan efforts korang . Thanks jugak kepada 5S dan Aspuri yang lain . Takpelah , benda dah lepas . Masing-masing pon dah dapat pengajarannya huhuhuhu . Thats all . Love you all so much . Nanti ada rezeki , kita gathering then spend time la sama2 sampai puas k ! Mintak maaf sangat untuk selama 2 tahun kita satu kelas , aku buat salah dekat korang . Yerlah , korang yg dah 2 tahun satu kelas dengan aku fahamlah kan perangai aku mcm mana heheh tapi itu semua gurauan sayang semata-mata lols . May uolss get what you want and jangan pernah lupakan #Haeok 5PKA2 2014/15 . Semoga korang berjaya di dunia & di akhirat . Assalamualaikum .







p/s: abaikan typo sis okayh I'm in hurry for a date !

Labels: , , , ,