Farisa Roslan
NellyGhostly
Follow


Welcome to my blog !
-Nurul Farisa Binti Roslan-
-Almost 19 y/o-
-Sarcastic yet funny-
twitter:@nfrjpg
ig:@_nllyghstly_





© Skin by Ken Eriksen basecodes by atiqah jaidin. Image from . Do tell me if I do not credit yours.
Kelantan & Johor .
Thursday, 28 January 2016 | 0 Comments

♡ Welcome to Farisa Roslan's Blog N Δ F I S Δ ♡

♡ Don't forget to follow me after read my post. ♡

♡ Please watch your attitude over here.Thanks ♡



        Assalamualaikum & salam sejahtera semua . Hrini ttba jari jemari ni rse nk menulis kembali setelah lama bercuti hahaha .Takdelh lama mana cuma asyik balik kg kan so ssah la nk update blog ni . However, spnjang balik kg johor dgn kelantan ni ,I learn a lot k . Huhuhu . Rasa seronok lak balik kg kalini . Dkt kelantan , Kerja i makan jer . U know la kelantan kan rich with various kind of food . But , one reminder here is , SEMUA MAKANANNYA MANIS SEKALI ! So , for those who ada pnyakit kencing manis or others , jgn makan bnyak sgt makanan manis-manis k .

      One special thing is , tiap-tiap pagi I breakfast nasi k . Ulang lagi sekali , NASI . Haaha . Selama ni dkt umah kdg-kdg breakfast pon tak , tapi dkt kelantan , breakfast nasi berlauk or nasi dagang kay . Konyang sampai lunch time . Kuih muih pon ada mcm-mcm jenis ada seperti kuih akok tu . Semuanya manis-manis belaka lah dan comel-comel k .Bila pergi> Pasar Besar Siti Khadijah tu , haa situ boleh tengok mcm-mcm jenis kuih muih , keropok , dodol dan mcm-mcm jenis makanan lagilah ada dkt situ . Semuanya murah-murah belaka ! Orang-orang dkt situ pon peramah sungguh . Berdekatan dgn pasar tu adalah kedai-kedai baju & shopping mall . Surau pon ada dkt situ . So diorg mmg take care solat diorg even tgh berniaga .

Ni aiskrim Baba . Location : Pasar Siti Khadijah , Depan Kedai Kain Nagoya . Sedap . Harga Rm2-Rm4 . Ada roti , pulut nasi dan mcm2 dlam dia .


     Ohya ada satu hari tu , i with my family baru balik drpd Rantau Panjang  . time tu dah pukul 6 lebih . Dah alang-alang lalu kan , singgah jap Wakaf Che Yeh . Diorg ni pon pergilah shopping baju semua . Lama jgklah . Parking dkt area situ banyak , jgn risau . Tapi mostly berbayar lah . So ttiba azan maghrib berkumandang . Automatically , ada pakcik tu merayau naik motor cakap dkt org2 yg dkt sekitar situ utk pergi tunaikan solat maghrib dlu then baru sambung berjual beli . So nice la . Alhamdulilah .

    Dekat johor plak , I dh slalu balik . Tapi specialnya balik kalini ialah cousin I nak bertunang . So on Saturday , kami pakat lah kumpul dkt rumah dia dulu . Sampai jer tngok diorg still busy working on dulang hantaran mereka . Still x siap lagi . Cousin I hntr 7/8  dulang rasanya . What the best is , [yerlah I org bandr k tu excited sikit ] I belajar how to decorate dulang hantaran tu , I bljr psal
adat melayu utk telapak sirih smua tu , kena letak gambir la , daun sireh la , kapur la . Semua tu i tak kenal okayh hahah . Pity me .Then bila gerak rumah belah perempuan tu , biasa la nama pon bertunang . So , I dpt lah tengok mcm mana gelagat golongan dewasa tu bermain kata untuk mendapatkan persetujuan si ayah perempuan itu . I've never watched it secara live so this is the best moments ever la yg I dpt belajar kan. Hahahah nnti I jgk yg bertunang . ehh ?

Itulah tunang cousin I tgh sarung cincin tunang dgn makcik sedara I .

Daripada pihak perempuan .


Selepas selesai majlis . Alhamdulilah .


Well , hopefully pertunangan diorg yg diikat selama setahun going well and selamat ke jinjang pelamin hehehe . Tak sabar nk tengok akk I plak nnti . Lewls . Okayhlah till here for today . May all of u be bless and have a nice day ! .

Labels: , , , ,